Wetteren vanop de Schelde

Wandelen en fietsen langsheen rivieren en kanalen is voor veel mensen synoniem voor rust, ontspanning en ademruimte. Maar ook varen kent bij het publiek steeds meer bijval.

Je hoeft ook niet de gelukkige eigenaar te zijn van een jacht of enig ander binnenvaartuig om dit alles te kunnen ontdekken, wij helpen je graag een handje.

Deelnemen aan deze boottochten kan individueel of in groep & dit aan slechts 15 euro per persoon.

Reservatie via toerisme@wetteren.be of T: 09 366 31 04   

In deze prijs zit niet alleen een 2 uur durende onvergetelijke tocht langs de oevers van de Schelde, je krijgt ook een aperitief aangeboden om deze ervaring nog unieker te maken & een ervaren gids geeft je een woordje uitleg over de wondere natuur langs de oevers van de Schelde.

Heen en terugvaart vanuit Schellebelle tot Melle betekent het afleggen van een traject dat langs het grondgebied van de volgende gemeenten loopt:
1 km (2x 500 m) op grondgebied van Wichelen, 16 km in Wetteren en 5 km in Melle. 

Plaats van afspraak : ’T Veer in Schellebelle

(lees verder onder de foto's)

Wetteren vanop de Schelde

Waarom moet je gaan varen op De Schelde?

De Schelde is de belangrijkste slagader van Vlaanderen. Ze is van onschatbaar belang voor zowel de economie, de cultuur als de natuur.

Het ongewone aan de Schelde is dat de getijdenbeweging heel diep landinwaarts waarneembaar is. Ook in haar bijrivieren Durme, Rupel, Kleine en Grote Nete, Dijle en Zenne is het getij actief. Op de Dender wordt het getij tegengehouden door een stuw en sluis in Dendermonde.
De schorren en slikken die door de getijden ontstaan op de Scheldeoevers zijn op heel wat plaatsen beschermd natuurgebied. Het Schelde-estuarium herbergt een heel rijke flora en fauna. Het Scheldeland tussen de monding van de Rupel en de Dender wordt beschouwd als een van de mooiste rivierlandschappen van ons land. Varen op dit deel van de Schelde is dan ook een bijzondere belevenis.

Contactinfo