Openluchtexpo Hoogtij(d)

De getijden werken in op de Schelde tot diep in het binnenland. In Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare lijkt de Noordzee erg veraf. Toch zijn laag- en hoogtij ook hier elke dag voelbaar, tot op zo'n 160 kilometer van de zee. Hier vind je de laatste kilometers waar de typische riviernatuur van Rivierpark Scheldevallei zich kon ontwikkelen. Vanaf Gent houdt een grote getijdensluis die invloed tegen.

Deze zomer wordt een wandeling in Melle, Destelbergen, Laarne, Wetteren, Wichelen en Berlare extra interessant dankzij zes openlucht fototentoonstellingen. In elke gemeente vind je fotopanelen die zijn ingeplant in het landschap met magnifieke shots van zowel professionele fotografen als hobbyisten. Alle foto's brengen op hun eigen manier het gemeenschappelijke thema 'De kracht van water' in beeld. Te bewonderen van 20 juni tot en met 19 september 2021!

"Hoogtij(d) voor Scheldenatuur" kopt de fototentoonstelling in Wetteren. Een statement waar we helemaal achter staan. Wetteraar Wesley Poelman, bekend van zijn prachtige natuurfoto’s, stelt een reeks nieuwe beelden tentoon. Wie zijn foto’s kent, weet dat het de moeite wordt. Zeker in het decor van de Oude Schelde.

Contactinfo