Klein Ledeberg: Het strafste café van Vlaanderen

Sommigen noemen het oneerbiedig: 'Het geel kot', het gebouw is een vervallen pand en er is de laatste 40 jaar niets aan veranderd.

Maar het moet gezegd: de consumpties die je er bestelt zijn onberispelijk! Regelmatig is er verse soep of zijn er andere (verse) snacks te verkrijgen en heel wat klanten maken er gebruik van om hier hun namiddagpauze te houden.

Het meubilair: er staan vier tafels, de ene al wat groter dan de andere maar allemaal verschillend. Er staan pakweg 25 stoelen; ook allemaal verschillend. Let wel: er zijn nog andere zitplaatsen, een stuk van een oude toonbank, een preekstoel... Het café is volgestouwd met prullaria allerhande: kruisbeelden, koekendozen, heiligenbeelden, verkeersborden, reclamepanelen uit vroegere jaren (waarvan sommige wellicht uniek), tijdschriften van 30 jaar geleden en ouder, je kan het zo gek niet bedenken of het staat of ligt er...

Maar wat maakt dit café nu zo speciaal? Je ziet het meteen als je er aankomt, er staan zowel Porsche's, Ferrari's, Mercedessen en BMW's als aftandse Lada's, fietsen en bromfietsen aan de deur. Eénmaal binnen kun je er zowel een stempelaar, een advocaat, een zakenman, een industrieel, een artiest als een postbode tegen het lijf lopen. De zaak is zeven dagen op zeven open!

Of je hier nu dagelijks drie keer, éénmaal per week, éénmaal per maand of éénmaal per jaar binnenkomt, de bediening is er steeds even vriendelijk en hartelijk.

Feit: Klein Ledeberg is een successtory, tijdens weekdagen op gelijk welk uur van de dag kun jer makkelijk 30 à 40 mensen vinden, waar vind je dat nog?

Breng er eens een bezoekje, het is de moeite waard! Het café is gelegen aan de Heusdensteenweg in Wetteren Ten Ede.

Contactinfo