In het spoor van Jan Van Eyck

Voormiddag

Het kasteel van Laarne in de tijd van … Jan Van Eyck. Tijdens deze rondleiding zoomen we in op de tijd van Jan Van Eyck. In die periode zwaait Boudewijn de Vos de plak in het kasteel. Wie was deze heer van Laarne? Wat was zijn relatie tot het Bourgondische hof en hoe kwam hij aan zijn einde? Hoe was het om in die tijd in het kasteel te wonen? Wat aten en dronken ze? Hoe sliepen ze? Welke kleren hadden ze aan? Hoe zat het met de hygiëne? … Dat en veel meer kom je te weten tijdens deze boeiende rondleiding door alle kamers van het kasteel.

Kasteel van Laarne 

Middagmaal in het kasteel

We trekken naar één van de kastelen van Wetteren en genieten van een heerlijke maaltijd met zicht op het recreatiedomein en het openluchtzwembad van Wetteren.

Namiddag

Op zoek naar het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters. De Rechters zijn in Wetteren nooit ver weg. Tijd dus om op zoek te gaan naar het echte paneel. Door opdrachten te voltooien en raadsels op te lossen komen jullie stap voor stap dichter bij de schuilplaats. Niet alleen de hersencellen, maar ook de smaakpapillen mogen werken, bij het proeven van Wetterse vlaaien en Wetterse bieren. Het team dat als eerste het paneel vindt, verwerft eeuwige roem én het wereldberoemde paneel.

Dit is zonder meer de ideale teambuildingsactiviteit, voor jong en oud. Het publiek is telkens laaiend enthousiast.

Het gestolen paneel

Contactinfo