Het Posthotel: het mooiste café interieur van Vlaanderen

Het café op het Stationsplein is sinds 1986 een beschermd monument. Het  dateert al van 1887 en was aanvankelijk een koets en koerierdienst, café restaurant en gastenverblijf. Het interieur in Vlaamse neo-renaissancestijl is uniek en bevat houtsnijwerk van kunstenaar Seraphin De Maertelaere.

De muren zijn getooid met beschilderde doeken van kunstenaar en clown Louwie Duponceel, die er volgens de overlevering zijn drankrekening mee betaalde. Kortom, een stukje geschiedenis in Wetteren. In de jaren ’70 en ’80 was het een vaste stek voor de pendelaars van het station die er voor het werk vanaf 6 uur ’s morgens al een koffie met een druppel kwamen drinken. Daarna bleef het café enkele jaren dicht, tot Paul en Hilde De Moor het pand opkochten en het in 1998 in zijn glorie herstelden. Ondertussen is het dochter Jana die samen met haar broer het café openhoudt.

Breng zeker een bezoek aan dit unieke café en staar je blind aan het prachtige interieur terwijl je geniet van een lekker streekbiertje of een andere lekkere verfrissing.

Het café situeert zich recht tegenover het NMBS station van Wetteren.

Posthotel

Contactinfo