Gezellig Genieten

Wetteren is één van de belangrijkste centra voor sierteelt. De Wetterse rozen, planten en bomen hebben een uitstekende reputatie tot ver voorbij de landsgrenzen.

Deze dagtrip neemt je mee doorheen de pracht van rozen en planten, aangevuld met een wonderbaarlijk religieus monument: de Sint-Jozefkapel.

In deze kapel vormen Art Deco, vroegchristelijke en byzantijnse kunst een harmonieus geheel.

Zodra je de Art Decotoegangsdeur opent, word je overvallen door de veelkleurige mozaïeken, de schitterende glasramen en de muurschilderingen. Het programma verwent verder ook de smaakpapillen met een uitmuntend middagmaal en een bezoek aan de ambachtelijke stokerij ‘De Klok’. In ‘De Klok’ maak je kennis met hun uitstekende jenever en advocaat en met een uitgebreid gamma aan delicatessen. Hier maakt men nog volgens grootmoeders recept tal van lekkernijen, zoals advocaat, kriekjes op jenever, citroenjenever, ambachtelijke confituren, pralines, marsepein en honing. We sluiten af met een bezoek aan een rozenkweker of een boomkweker. In honderdvijftig jaar is er veel veranderd. De boomkweker beschrijft met plezier hoe een sierteeltbedrijf vandaag functioneert.

Programma

09.45 uur

Ontvangst met koffie + 2 koffiekoeken.

10.30 uur

Bezoek aan de Sint-Jozefkapel.

11.45 uur

Middagmaal, inclusief aperitief + 1 glas wijn.

13.45 uur

Bezoek aan de ambachtelijke stokerij ‘De Klok’, in Serskamp.

16.15 uur

Bezoek aan rozenkwekerij of boomkwekerij.


Praktische info

Van mei tot september; van dinsdag tot vrijdag.

Prijzen

€ 40 pp. voor groepen vanaf 15 pers.
Alles inbegrepen, behalve vervoer en extra drank bij middagmaal.
Bij groepen kleiner dan 15 personen wordt de prijs herbekeken.

Sint Jozef kapel

Contactinfo