Genieten op 2 wielen

Het fietstoerisme promoten, fietsers inspireren en aanmoedigen, bijna verleiden om met de fiets de Vlaamse regio’s te verkennen is de voornaamste doelstelling van "Genieten op 2 Wielen". Herman De Wulf doet dit aan de hand van bestaande routes, routes die ontwikkeld werden door Toeristische Diensten of door private Fietsorganisaties. 

(lees verder onder de afbeeldingen)

Herman op de fiets Genieten op 2 wielen

Elke routepagina van zijn fietsblog is opgemaakt volgens een vaste structuur. Hij situeert de route binnen de regio of omgeving; beoordeelt de route op enkele criteria zoals de belevingswaarde, de bereikbaarheid van een startplaats en de fietsveiligheid; somt enkele plus- en de minpunten op; suggereert bereikbare startplaatsen en geeft de fietser praktische tips mee die de beleving van de route kunnen verhogen (openingsuren, oplaadpunten, logies …).

Vaak kan er ook een GPS-bestand gedownload worden waarin naast de fietsroute ook de interessantste punten op kaart zijn meegegeven. Zijn persoonlijke fietservaring wordt verder aangevuld met foto’s en hier en daar een weetje (historisch, cultureel, natuur, ..).

Ook in de regio rond Wetteren heeft hij al enkele fietsroutes gefietst en van een beoordeling en foto’s met commentaar voorzien. 

Reeds geselecteerde fietsroutes rond of door Wetteren :

- "Volg de Rechtvaardige Rechters, fietslus 2": https://www.genietenop2wielen.be/fietsroute/volg-de-rechtvaardige-rechters-fietsroute-lus-2/

- “In het spoor van de Hoveniers”: https://www.genietenop2wielen.be/fietsroute/in-het-spoor-van-de-hoveniers/

- “Martinusroute, fietslus Massemen”: https://www.genietenop2wielen.be/fietsroute/martinus-fietslus-massemen/

Veel fietsplezier!

Contactinfo