Genieten op 2 wielen

Genieten op 2 wielenHet fietstoerisme promoten, fietsers inspireren en aanmoedigen om met de fiets de Vlaamse regio’s te verkennen is de voornaamste doelstelling van Genieten op 2 Wielen. Herman De Wulf doet dat aan de hand van bestaande routes en routes die ontwikkeld werden door Toeristische Diensten of door private Fietsorganisaties.  

Elke routepagina van zijn fietsblog is opgemaakt volgens een vaste structuur. Hij situeert de route binnen de regio of omgeving; beoordeelt de route op enkele criteria zoals de belevingswaarde, de bereikbaarheid van een startplaats en de fietsveiligheid; somt enkele plus- en minpunten op; suggereert bereikbare startplaatsen en geeft de fietser praktische tips mee die de beleving van de route kunnen verhogen (openingsuren, oplaadpunten, logies …).

Vaak kan je ook een GPS-bestand downloaden waarin naast de fietsroute ook de interessantste punten op kaart zijn meegegeven. Zijn persoonlijke fietservaring vult hij verder aan met foto’s en hier en daar een weetje (historisch, cultureel, natuur ..).

Ook in de regio rond Wetteren heeft hij al enkele fietsroutes gefietst en van een beoordeling en foto’s met commentaar voorzien. 

Herman op de fiets

Contactinfo