Floraliëntochten

De Oost-Vlaamse bloem- en sierteelt vormt de groene draad in de Floraliëntocht. Fietsend door het groene en kleurrijke landschap beleef je intens de pracht van de sierteelt. Het hoeft niet te verwonderen dat de Floraliëntocht in korte tijd is uitgegroeid tot een vaste waarde bij de thematochten. De tocht ligt op het fietsknooppuntennetwerk en is dus volledig bewegwijzerd. De route bestaat uit drie lussen die met elkaar verbonden zijn.

De Azalealus (lus 1 - 34 km) start in het hart van bloemengemeente Lochristi. Je fietst door aardbeiendorp Beervelde, voorbij het kasteel van Beervelde en het kasteel Rozelaar.

De Begonialus (lus 2 - 27 km) start aan het Provinciaal Domein Den Blakken in Wetteren. Van hieruit verken je het stiltegebied Kalkense Meersen, om via het Kasteel van Laarne terecht te komen in de veelkleurige, uitgestrekte begoniavelden.

De Boomkwekerijlus (lus 3 - 44 km) vertrekt net als tocht 2 aan Den Blakken, en brengt je langs boom- en rozenkwekerijen tot in de open natuur van de Kalkense Meersen en vlakbij het Donkmeer in Berlare.

De brochure (met kaart) van de Floraliëntocht is verkrijgbaar bij Toerisme Wetteren (Markt 23) en de bibliotheek (Markt 23). De brochure kost € 2.

Wil je graag aansluiten tijdens één van onze begeleide fietstochten? Via deze link  kan je de georganiseerde activiteiten terugvinden.

Fietsen langs de sierteelt in Wetteren


Meer weten?