Fauna & flora

Kalkense Meersen met gids

In de voormiddag ontdekken we de Kalkense Meersen met een gids.

Middagmaal in het kasteel

We trekken naar een van de kastelen van Wetteren en genieten van een heerlijke maaltijd met zicht op het recreatiedomein en het openluchtzwembad van Wetteren.

Bezoek rozenkwekerij

In de namiddag ontdekken we de rozenteelt in Wetteren. In en om Wetteren kan je op relatief kleine oppervlakte een gigantisch aanbod sierplanten vinden. De concentratie van boomkwekerijen is hier de hoogste van België. Meer dan 150 kwekerijen telen samen op zowat 2000 hectaren duizenden soorten sierplanten in alle mogelijke vormen, kleuren en variëteiten. Je vindt hier werkelijk alles, van klein plantgoed tot levensgrote bomen, coniferen en sierstruiken. Wetteren is ook bijzonder trots op de velden boordevol rozen.

Rozenveld

Wetterse watertuin

We sluiten de namiddag af met een bezoek aan de Wetterse Watertuin.

In de Jabekestraat in Wetteren bevindt zich de mooie grote tuin van de familie Van Durme, met de toepasselijke naam 'De Wetterse Watertuin'. Grote en kleine waterpartijen zorgen ervoor dat allerlei amfibieën hier een aparte leefwereld hebben. De rustige ligging aan de zuidkant van een bos, de talrijke zithoekjes en de leuke tuinideeën nodigen uit om er tot rust te komen. In de tuin bevindt zich een grote collectie waterplanten geschikt zowel voor poelen als om in kuipen, op het terras of het balkon te staan. Ook cornussen, hortensia's, hosta's en kleinfruit kan je hier bewonderen.

Contactinfo