Fauna & flora

10 u Kalkense Meersen met gids

Tussen de dorpskernen van Kalken, Overmere, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren ligt een uitgestrekt meersengebied met een zeer rijke natuur.

Met 800 hectare aaneengesloten, vochtig grasland, vormen de Kalkense Meersen één van de grootste overblijfselen van de Scheldemeersen. Meersen zijn laaggelegen, vochtige graslanden in de overstromingsvlakte van een rivier, vaak zijn ze doorsneden met sloten en grachten. In de buurt van de dorpskernen zijn de weilanden afgebakend met knotwilgen, die het natuurgebied een eerder kleinschalig uitzicht geven. Ruimte, water, groen en rust vormen de belangrijkste troeven. Onze gids toont je de mooiste plekjes.

(lees verder onder de foto)

Kalkense Meersen

12 u Middagmaal in het kasteel

We trekken naar één van de kastelen van Wetteren en genieten van een heerlijke maaltijd met zicht op het recreatiedomein en het openluchtzwembad van Wetteren.

14 u Bezoek rozenkwekerij

In en om Wetteren kan je op relatief kleine oppervlakte een gigantisch aanbod sierplanten vinden.

De concentratie van boomkwekerijen is hier de hoogste van België. Meer dan 150 kwekerijen telen samen op zowat 2000 hectaren duizenden soorten sierplanten in alle mogelijke vormen, kleuren en variëteiten. Je vindt hier werkelijk alles, van klein plantgoed tot levensgrote bomen, coniforen en sierstruiken.

Wetteren is dan ook bijzonder trots op de velden boordevol rozen.

(lees verder onder de foto)

Rozenveld

15.30 u Wetterse watertuin

In de Jabekestraat in Wetteren bevindt zich de mooie grote tuin van de familie Van Durme, met de toepasselijke naam 'De Wetterse Watertuin'.

Grote en kleine waterpartijen zorgen ervoor dat allerlei amfibieën hier een aparte leefwereld hebben. De rustige ligging aan de zuidkant van een bos, de talrijke zithoekjes en de leuke tuinideeën nodigen uit om er tot rust te komen.

In de tuin bevindt zich een grote collectie waterplanten geschikt zowel voor poelen als om, in kuipen, op het terras of het balkon te staan. Ook cornussen, hortensia's, hosta's, kleinfruit kan je hier bewonderen.

Praktische informatie

Zowel in de week als in het weekend.

€ 35 pp. (vanaf 15 personen), incl. gidsen & middagmaal.
Busvervoer is niet inbegrepen.

Bij groepen kleiner dan 15 personen wordt de prijs herbekeken.

Ga jij ook graag met een rozenplant naar huis? Voor € 5 extra regelen wij dat voor jullie!

Contactinfo