Buurtbubbels zomer 2020

10
jul
2020

Deze zomer zijn er jammer genoeg geen grote evenementen mogelijk. Maar kleinschalig en dicht bij huis wel. Als Wetteraar zal je in je eigen straat of wijk kunnen deelnemen aan  kleinere activiteiten of evenementen. Of er zelf eentje organiseren, in openlucht.

Ontdek welke kant en klare “buurtbubbelpakketten” Lokaal bestuur Wetteren klaar heeft!

Buurtfilms in openlucht:
Overbeke (19/7), Ten Ede (2/8), Massemen (9/8), Kwatrecht (16/8), Overschelde (23/8) en in Westrem (30/8). Telkens met maximaal 100 zittende toeschouwers. Breng zelf je stoeltje of dekentje mee en geniet van de film om 16 uur of om 20 uur.
Wil je als straat of buurt een film aanvragen op een ander moment? Verzamel dan handtekeningen van ten minste 5 gezinnen en organiseer het gezamenlijk. Dat kan als je het bekend maakt en promoot in jouw buurt en openbaar en toegankelijk houdt.

Interesse in spel- en sportkoffers vol leuke reuzespelen? Zolang het in het openbaar is en toegankelijk blijft voor iedereen. Bekendmaken en promoten in de buurt bij de doelgroep is noodzakelijk (max. 2 keer per zomer en per straat).

Speelstraten kennen we al langer. Deze straten worden geheel/gedeeltelijk afgesloten en geven absolute voorrang aan spelende kinderen en voetgangers. Alle info en voorwaarden vind je op www.wetteren.be/een-speelstraat-organiseren.

Als vereniging, wijk, straat, buurt of handelaar kan je een zomerprojectsubsidie aanvragen. Het is heel eenvoudig. Via het gezellige pop-up infopunt op de Markt of via dit online formulier.

Ook voor de buurtbubbelpakketten en het aanvragen van speelstraten volg je dezelfde wegen.

Contactinfo